fanfare

De fanfare telt op vandaag een 50-tal spelende leden onder de deskundige leiding van dirigent Wouter Loose.


Wouter Loose (°1978) groeide in de schoot van Koninklijke Harmonie de Burgersgilde uit Lichtervelde, waar hij op 7-jarige leeftijd toetrad tot het trommelkorps. Hij volgde twee jaar later tromboneles in de muziekschool ‘Adriaan Willaert’ te Roeselare (STAP) bij Dhr. Martin Vansteenkiste. Wouter was gebeten door muziek en besloot dan ook om verder te studeren aan het Lemmensinstituut (1993-1996 bij Dhr. François De Backer), het conservatorium van Antwerpen (1996-2001 bij Dhr. Ben Haemhouts) en het conservatorium van Rotterdam (2001-2004 bij Dhr. Ben Van Dijck). Hij volgde masterclasses bij Dhr. Michel Tilkin (Solist-Dirigent), Dhr. Ian Bousfield (Londen Philharmonic/Wiener Philharmonic), Dhr. Joseph Alessi (New York Philharmonic), Bart Van Lier (Metropole Orchestra) en Christian Lindberg (internationaal solist).


Wouter is een van de meest gevraagde freelance muzikanten op bastrombone. Zo vervoegde hij grote symfonieorkesten in binnen-en buitenland (Nationaal Orkest van België, Symfonieorkest Vlaanderen, de Philharmonie Antwerpen, Brussels Philharmonic, Concertgebouworkest Amsterdam, Orchestre Philharmonique de Radio France Paris, Beethovenhalle Bonn, Staatsphilharmonie Koblenz,…) Hij speelde opera’s (bij de Munt, Vlaamse Opera, Nederlands Philharmonisch Orkest), hedendaagse muziek (Prometheus Ensemble, Hermesensemble, I Solisti del Vento), musicals (Les Miserables), kamermuziek (Nederlands Blazersensemble, Belgian Brass, I Solisti del Vento, Ensemble de Cuivres de Belgique) en lichte muziek (Night of the Proms, Raymond van het Groenewoud, Gabriël Rios, El Tattoo del Tigre, Mucho Gusto, the Very BigBand). Als studiomuzikant werkte hij mee aan een 40-tal filmopnames en meer dan 100 cd-opnames.


In 2001 won Wouter de auditie voor bastrombone bij het Grootharmonieorkest van de Gidsen en sinds 2010 is hij Solist Bastrombone bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, waar hij ook een van de huisarrangeurs is.


Wouter is altijd aanwezig geweest bij amateur orkesten. Hij was lid van het Kempisch Jeugd Fanfare Orkest (Wereldkampioen 1997), Brass Band Willebroek (Europees Kampioen 2007) en was dirigent van de Kon. Fanfare St.-Céciia uit Vichte (2e Laureaat Provinciaal Muziekfestival 2007), Kon. Harmonie de Burgersgilde uit Lichtervelde (Prov. Geselecteerd Ensemble 2011), Brass Band Leieland (3e plaats BBK Kampioensdivisie) en tot op heden bij de Kon. Fanfare Vrede en Eendracht uit Kachtem (Prov. Geselecteerd Ensemble 2017). Hij geeft regelmatig masterclasses, workshops als Vlamo-deskundige en is occasioneel als solist te horen.


Daarnaast is Wouter lid van het trombone ensemble ‘Make it Slide’ en is hij vrijwilliger bij de werkgroep ‘Isotopia’ die jaarlijks evenementen organiseert in Izegem waar HaFaBra en Drumbands een centrale plaats krijgen.De repetities van de fanfare gaan door op zaterdagavond van 17u30 tot 19u30.

Zowel stapoptredens als concertuitvoeringen behoren tot ons repertoire.


Na de repetitie wordt de bar geopend waar muzikanten en sympathisanten welkom zijn om bij een drankje en een deuntje gezellig na te kaarten.