drumband

De drumband telt op vandaag een 25-tal leden en staat onder de deskundige leiding van instructeur Josquin Rousseeuw.


Josquin begon zijn muzikale studies aan het Conservatorium te Oostende (percussie) en Veurne (hobo en Engelse hoorn). Na het behalen van een regeringstitel voor percussie bij dhr. Walter Vanbecelaere nam hij deel aan de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet ‘Pro Civitate’ specialisatie percussie, om vervolgens zijn weg verder te zetten naar het Lemmensinstituut te Leuven.

Josquin volgde er de studies van Regent-Muziek en kreeg er percussie van dhr. Carlo Willems. Aansluitend ging hij zich vervolmaken in de sociale- en orthopedagogie.


Josquin is gedurende enkele jaren actief geweest als militaire beroepsmuzikant bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine. Intussen studeerde hij HAFABRA-directie aan het Conservatorium van Gent en vervolmaakte hij zich met een cursus jureren.

Als freelance musicus had hij de gelegenheid om te werken in verschillende professionele- /producite- / opname- en amateurorkesten.

In 1989 was Josquin lid van het WASBE-orkest te Kerkrade o.l.v. dhr. Jan Cober, hij was enkele jaren lid van het Symfonisch Jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. dhr. Robert Groslot, hij deed verschillende producties mee met het Vlaamse Symfonieorkest “Anima Eterna” o.l.v. dhr. Jos Van Immerseel alsook met het Kortrijks Vocaal Ensemble o.l.v. dhr. Wim Verdonck, hij was 10 jaar de vaste percussionist in het Salonorkest Panache o.l.v. dhr. Dirk Boehme en 3 jaar bij de Heistse Operette Kring, 12 jaar muzikant in het Bevers Harmonieorkest o.l.v. dhr. Bert Decavel, de Vooruit van Harelbeke, 3 jaar in de Kortrijk Brass Band, 2 jaar in Brass band Leieland, 2 jaar in de Concertband Aalter, meer dan 20 jaar muzikant in de Gemeentelijke Harmonie van Koksijde en nog zoveel meer.


Tegenwoordig heeft Josquin de leiding van alle Marsoptredens van de Under Construction of the Belgian Custom Authorities (KHF/HRF). Intussen coachte hij reeds twee korpsen naar het WMC te Kerkrade die telkenmale met een zilveren medaille naar huis mochten komen, waaronder de drumband van de Koninklijke Fanfare Vrede & Eendracht Kachtem.
Zijn drijfveer: mensen prikkelen voor nieuwe muzikale uitdagingen en hen zo muzikaal verenigen.


 

De repetities van de drumband gaan door op donderdagavond van 20u00 tot 21u30.


Na de repetitie wordt de bar geopend waar muzikanten en sympathisanten welkom zijn om bij een drankje en een deuntje gezellig na te kaarten.