speelse notenkermis

Koninklijke Fanfare Vrede & Eendracht Kachtem

•DE SPEELSE NOTENKERMIS•

Om de aankomende jonge muzikanten te motiveren en wat samenspel-ervaring te laten proeven, werd De Speelse Notenkermis opgericht. Op heden telt deze groep een 20-tal spelende leden. Iedereen die minimaal 1 jaar notenleer/instrument heeft gevolgd, kan toetreden.

De repetities gaan door op zondagvoormiddag van 10u30 tot 11u30 onder leiding van Niels Pannecoucke.

Na negen jaar les in de plaatselijke muziekschool SAMW Izegem trok Niels naar Leuven om zijn muzikale studies verder te zetten in het Lemmensinstituut (Leuven). In juni 2014 behaalde hij er zijn bachelordiploma slagwerk onder de toeziende ogen van Carlo Willems en Aloïs Verbeeck. Momenteel maakt hij zijn masterstudie af, opnieuw met Carlo Willems en ook docenten Luk Artois en Lin Chin Cheng. In 2014 startte hij met een bachelor Directie, waarbij hij les krijgt van Ivan Meylemans.

Naast studeren speelt Niels bij Brassband Buizingen, de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem en zowel bij de fanfare als de drumband van Vrede & Eendracht Kachtem. Sinds eind 2013 is Niels is ook dirigent van de Speelse Notenkermis, het jeugdorkest vereniging. Sinds 2013 vond Niels het nodig om meer te weten over het ‘blazen’ en startte daarom met trombone in de muziekschool van Izegem.

Buiten zijn muzikale bezigheden probeert Niels af en toe te sporten en is hij in de zomer sportmonitor bij LPM.

De Speelse Notenkermis verzorgt ondertussen een aantal optredens, waaronder het schoolfeest, het voorprogramma van het Sint-Ceciliaconcert, de leerlingenauditie,...

Uiteraard wordt niet alleen gerepeteerd, maar is er ook tijd voor ontspanning met onder meer een filmavond, een sleep-in, een spelletjesnamiddag en een kerstfeestje. De Speelse Notenkermis is de ideale voorbereiding om later tot de 'grote' fanfare toe te treden!